Samenwerkingsvormen, fusies & overnames

Voor zakelijke (internationale) samenwerkingsvormen staan diverse rechtsfiguren ter beschikking (zoals een (gezamenlijke) besloten vennootschap, naamloze vennootschap, vennootschap onder firma en maatschap, vereniging, stichting, coöperatie en commanditaire vennootschap, maar distributie, agentuur, franchise, etc.). Daarnaast adviseren en procederen wij ook bij vennootschapsrechtelijke transacties, zoals fusies en overnames van allerlei soorten, problemen met aandelen/buy-backs, aandeelhouder en bank (her)financiering, MBO/MBI, risicokapitaal, ondernemingsbestuur en meer.

Wij hebben ruime ervaring in het adviseren en procederen over de keuze voor en inhoud van de juiste (internationale) samenwerkingsvorm. Krachtenbundeling leidt tot voordelen, totdat de verwachtingen niet gelijk ervaren worden.

Voorzien en vastleggen is cruciaal, zodat ook al tijdens de onderhandelingen een ervaren specialist gewenst is en tevoren duidelijkheid over onder meer verantwoordelijkheden, risico-overgang en aansprakelijkheden voor u goed geregeld wordt.

Ons kantoor is gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van (complexe) fusies, overnames en bedrijfsopvolgingen. De belangen hierin zijn groot en het is belangrijk dat advocaat en cliënt snel kunnen schakelen. Wij staan zowel koper als verkoper bij van begin tot eind oftewel van Letter Of Intent tot Sales Purchase Agreement. Om niet achteraf voor verrassingen komen te staan kunnen wij tevens een Due Diligence onderzoek uitvoeren. Ons kantoor combineert de kennis en ervaring van advocaten en belastingadviseurs voor een brede fusie- en overnamepraktijk, ten behoeve van onder andere verkopers, investeerders, management en toezichthouders.

Gedurende het hele proces kunt u rekenen op betrouwbaar advies waarin wij u helpen met het maken van de juiste afwegingen en beslissingen. Ons kantoor neemt daarbij de leiding, stippelt een strategie uit en zorgt voor een gedegen voorbereiding met oog voor uw belangen én dat van uw onderneming. Ook bent u voor het fiscale aspect van een fusie of overname bij ons aan het goede adres.

Specialisaties
Wij hebben onder andere uitgebreide en praktische ervaring met:

  • Fusies, overnames en bedrijfsopvolgingen
  • M&A transacties als joint ventures, passiva/activatransacties, werknemersparticipaties, management buy-ins of management buy-outs (MOB/MBI), asset deals en deelnemingen
  • Due Diligence onderzoek
  • Opstellen van Sale Purchase Agreements en andere overeenkomsten in dit kader
  • Private equity en durfkapitaal
  • Opstellen van geheimhoudingsverklaringen (NDA), intentieverklaringen (LOI), Memorandum van Overeenstemming (MoU)
  • Afwikkeling en overgang van maatschappen en vennootschappen onder firma
  • Financiering
  • Controlled auctions
  • Opstellen van garanties, vrijwaringen en disclosures

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!

Wij zijn gespecialiseerd in dit rechtsgebied

Gijs van Poppel

Advocaat

Noëna van Schaik

Advocaat
Top