Gina van Randeraad

student-stagiair september - oktober 2021

De maanden september en oktober heb ik drie dagen per week stage gelopen bij VPCA. In de afrondende fase van mijn bachelor vond ik het erg fijn dat ik de mogelijkheid kreeg om met verschillende rechtsgebieden mee te kijken.

Alle aspecten van de advocatuur krijg je mee als student-stagiaire bij VPCA. Je wordt als student bij veel dingen betrokken. De werkzaamheden als stagiair zijn dan ook divers. Het doen van jurisprudentieonderzoek, het schrijven van inhoudelijke memo's, het meedenken over juridische vraagstukken, het aanschuiven bij cliëntgesprekken en het bijwonen van een zitting.

Op de eerste dag merkte ik gelijk dat de sfeer op kantoor erg open en toegankelijk is. Iedereen is bereid om je te helpen en mee te denken voor leuke, inhoudelijke werkzaamheden. De gesprekken bij het koffiezetapparaat of de wandelingen in het Wilhelminapark zorgde ervoor dat je ook iedereen persoonlijk sprak.

Samenvattend heb ik een enorm leerzame, maar ook gezellige stage periode gehad bij VPCA. Door de verschillende werkzaamheden heb ik mij verder ontwikkeld en is mijn voorkeur voor de advocatuur nog meer aangewakkerd. Ik raad dan ook iedereen een stage bij VPCA aan!

Top