Guusje Pannekoek

student-stagiaire april - mei 2018

Tijdens het derde jaar van mijn Bachelor Rechtsgeleerdheid heb ik in de maanden april en mei 2018 stage gelopen bij Van Poppel Croonen Van Dijk. Gedurende mijn stage heb ik mij voornamelijk beziggehouden met het doen van literatuur- en jurisprudentieonderzoek en het opstellen van juridische stukken.

Tot mijn plezier kreeg ik vanaf de eerste dag leuke, serieuze en leerzame opdrachten met onderwerpen waar ik de ene keer wel en de ander keer juist geen kennis van had. Hierdoor had ik de afwisseling om mij enerzijds verder te verdiepen in een al bekend leerstuk en anderzijds om mijn kennis te vergroten op verschillende rechtsgebieden. Als ik vragen had of iemand nodig had om van gedachten te wisselen kon ik bij iedereen op kantoor terecht. Iedereen was behulpzaam en nam de tijd om uitleg te geven en met mij mee te denken. Daarnaast kreeg ik duidelijke feedback op mijn stukken, waarvan ik veel heb geleerd.

Een stage bij Van Poppel Croonen kan ik iedereen aanraden. Door alle ruimte en begeleiding die je krijgt heb je de mogelijkheid om veel te leren. Daarnaast heb ik goed kunnen zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat en dat er veel meer bij komt kijken dan enkel en alleen de wet toepassen. Tenslotte was het buiten een leerzame, ook zeker een leuke ervaring door de gezelligheid op kantoor!

Guusje Pannekoek

Top