Isabel Streefkerk

Van januari tot en met maart 2023 heb ik stage gelopen bij Van Poppel Croonen Advocaten. Ik wilde graag meer praktijkervaring opdoen voordat ik met een master zou starten, omdat ik nog twijfels had over mijn masterkeuze en graag een beter beeld van de advocatuur wilde krijgen (dat is gelukt!).

Tijdens de stage ben ik door collega's betrokken bij diverse zaken en heb ik hierbij allerlei werkzaamheden op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht verricht. Denk aan werkzaamheden zoals het schrijven van memo's over uiteenlopende onderwerpen, het verrichten van jurisprudentieonderzoek, het opstellen van overeenkomsten, adviezen en brieven aan cliënten, overheidsinstanties en wederpartijen en het kritisch beoordelen van documenten en dossiers. Daarnaast heb ik een aantal cliëntgesprekken mogen bijwonen en meegedraaid met allerlei overleggen binnen het team.

Als student-stagiair heb ik mij steeds onderdeel van het team gevoeld. Zo vond ik het zelf heel leuk om mijn eigen werk te herkennen in officiële stukken. Dat motiveert en toont dat jouw bijdrage als stagiair echt wordt gewaardeerd. Daarnaast is de sfeer op kantoor heel toegankelijk en laagdrempelig. Door middel van de dagelijkse lunchwandelingen leer je de medewerkers van Van Poppel Croonen Advocaten ook op persoonlijk gebied beter kennen.

Kortom, ik heb veel geleerd van deze studentstage, zowel op persoonlijk als juridisch vlak. Als je rechtenstudent bent en graag een kijkje in de keuken wilt nemen bij een (klein) advocatenkantoor, raad ik een stage bij Van Poppel Croonen Advocaten van harte aan!

Top