Ivo Westra

student-stagiair september - oktober 2019

In de afrondende fase van mijn bachelor rechtsgeleerdheid heb ik in de maanden september en oktober stage mogen lopen bij Van Poppel Croonen. Gedurende deze tijd werd ik opgenomen in het hechte team van PCDA en heb ik mij op zowel persoonlijk als juridisch gebied kunnen ontwikkelen.

Op kantoor heerst een open en ontspannen sfeer. Gedurende mijn stage heb ik mij gewaardeerd gevoeld, het team van PCDA wist altijd tijd voor mij vrij te maken indien ik vragen had. De advocaten vertellen gepassioneerd over hun vakgebied en betrokken mij bij de zaken die hen bezig hielden.

Het kantoor kent een breed scala aan interessante cliënten waardoor er een grote verscheidenheid aan rechtsgebieden voorbij komt. Ondanks dat ik kwam voor een kantoorbrede stage kon ik elk moment aangeven wanneer ik mij wilde verdiepen in een specifiek rechtsgebied. Zo heb ik gedurende mijn stage een interesse gekregen voor het fiscaalrecht, iets waar ik tijdens mijn bachelor nog niet veel mee in aanraking was gekomen.

Tijdens mijn stage kon ik rekenen op interessante opdrachten, ik kreeg hierbij de mogelijkheid om echt iets bij te dragen aan het kantoor. Zo heb ik onder andere mee mogen denken over de nieuwe algemene voorwaarden van het kantoor. Hiernaast kon ik meerdere keren mee naar rechtszittingen en heb ik gesprekken met cliënten bij mogen wonen. Mede hierdoor heb ik een duidelijk beeld van de advocatuur kunnen ontwikkelen. Ik zou dan ook elke rechtenstudent van harte een stage bij Van Poppel Croonen aanbevelen!

Top