Margot Hoving

student-stagiaire september - oktober 2017

Na het afronden van de bachelor Rechtsgeleerdheid, ben ik in de maanden september en oktober student-stagiair geweest bij Van Poppel Croonen Advocaten. Deze periode is voorbijgevlogen. Tijdens mijn stage heb ik me vooral beziggehouden met jurisprudentie- en literatuuronderzoeken, het maken van conceptversies voor overeenkomsten en het schrijven van een legal update. Ook mocht ik cliëntgesprekken en een zitting bijwonen.

Het leukste aan mijn stage vond ik de manier waarop je als stagiair betrokken wordt bij de praktijk en geprikkeld wordt mee te denken aan creatieve oplossing voor een cliënt. Mede door het bijwonen van een zitting en verschillende cliëntgesprekken, heb ik naast de inhoudelijke juridische kant ook kennis kunnen maken van de sociale rol die je als advocaat vervult.

Hiernaast heb ik ook een hele leuke tijd gehad. Alle medewerkers zijn zeer toegankelijk, de deur staat echt altijd voor je open en de dagelijkse wandelingen door het Wilhelminapark na de lunch zijn een gezellige pauze tussen de bedrijven door. Iedere student die geïnteresseerd is in een studentstage bij een snelgroeiend kantoor dat gericht is op de ondernemingsgerichte rechtspraktijk dat staat voor eenvoud, duidelijkheid en toegankelijkheid, raad ik aan om bij PCDA te solliciteren.

Margot Hoving

Top