Matthijs van Rijn

student-stagiair december 2022

In de laatste maand van 2022 en de eerste maand van 2023 heb ik zeven weken stage mogen lopen bij van Poppel en Croonen Advocaten. Dit deed ik naast mijn (hopelijk) laatste jaar van de bachelor studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht.

In de koude en gure wintermaanden heerst er binnen in het kantoorpand van Poppel en Croonen Advocaten een warme sfeer. Vanaf de eerste dag word je betrokken bij verschillende zaken als ondersteunende kracht en voel je je een gewaardeerd lid van het team. Bij vragen over de opdrachten waar ik aan werkte, en bij vragen uit pure interesse, klinkt er een antwoord waaruit de passie voor het vak goed te zien is. Dit enthousiasme en teamgevoel komt mogelijkerwijs het meest naar voren tijdens de lunchwandelingen waarin je iedereen beter leert kennen en er aan de hand van verhalen uit eigen ervaring een levendig beeld wordt geschetst over hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

Van Poppel en Croonen is op meerdere rechtsgebieden actief, wat betekent dat het werk dat je verricht erg gevarieerd is. Ik heb mij tijdens het maken van verschillende opdrachten kunnen verdiepen in meerdere rechtsgebieden, van privaat- en arbeidsrecht tot privacyrecht. Ook is er afwisseling in de soorten opdrachten die je doet, zo wordt je de ene keer gevraagd voor een jurisprudentieonderzoek en de andere keer om een memo te schrijven voor een cliënt of voor de van Poppel en Croonen website / LinkedIn. Er wordt aan de student-stagiair echt een kans gegeven om een wezenlijk bijdrage te leveren, en deze bijdrage wordt vervolgens dan ook echt gewaardeerd.

Helaas heb ik niet de mogelijkheid gehad om naar een rechtszitting te gaan in verband met de feestdagen en de winterse maanden dat ik hier actief was, desalniettemin heb ik hier een goed een beeld gekregen hoe het er aan toe gaat in de praktijk. Ik heb het in mijn zeven weken hier enorm naar mijn zin gehad en ik zou iedere rechtenstudent (die nog twijfelt over een specialisme of een beeld wilt krijgen hoe het er aan toe gaat in de praktijk) ten harte aanraden om stage te lopen bij van Poppel en Croonen Advocaten.

Top