Mieke Widdershoven

Student-stagiaire maart - mei 2022

In de periode van maart tot begin mei heb ik gedurende zes weken stage mogen lopen bij VPCA. In de afrondende fase van mijn master Burgerlijk recht heb ik op dit kantoor kennis kunnen maken met alle verschillende facetten van de advocatuur.
Tijdens deze stage krijg je een goede indruk van de advocatuur in de praktijk. Zo verricht je als student-stagiair werkzaamheden zoals het schrijven van memo’s, cliëntenadviezen en verricht je jurisprudentieonderzoek. Naast deze werkzaamheden mag je ook mee naar cliëntenbesprekingen en zittingen.
De sfeer op kantoor is heel toegankelijk en gemoedelijk. Bij problemen bij een uitzoekklus loop je gemakkelijk binnen bij een collega voor hulp. De deur staat bij iedereen altijd open voor extra tekst en uitleg bij een dossier of voor een gezellig praatje. Daarnaast zijn de vrimibo’s altijd een mooie afsluiting van de werkweek.
Gelijk vanaf mijn eerste dag bij VPCA voelde ik me erg welkom op kantoor en werd ik door iedereen overal bij betrokken, waardoor ik mij gelijk onderdeel van het team voelde. Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd en is mijn enthousiasme voor de advocatuur gewekt. Ik kijk terug op een zeer positieve ervaring en ik zou een stage bij VPCA iedereen dan ook zeker aanraden!

Top