Dennis van Heusden

student-stagiair februari 2022

Gedurende de eerste twee maanden van 2022 heb ik als onderdeel van mijn Master Ondernemingsrecht fulltime stage mogen lopen bij Van Poppel Croonen Advocaten.

Vanaf het eerste moment heb ik me enorm welkom en betrokken gevoeld bij dit gezellige kantoor. Uiteraard wordt er verwacht dat je zelf initiatief toont en niet wegkruipt, maar als je dat doet dan word je echt overal bij betrokken. Ik heb me nooit bezwaard gevoeld om dit initiatief te tonen, omdat de deur letterlijk en figuurlijk altijd open staat bij VPCA. Iedereen neemt écht de tijd om je alles uit te leggen en je daarmee iets te leren. Gedurende de lunchwandeling door Utrecht leer je je collega’s nog beter en op een andere manier kennen.

Sommige advocaten focussen zich meer op Ondernemingsrecht, andere advocaten zijn meer bezig met Arbeidsrecht. Het is helemaal aan jou als stagiair om te bepalen waar jij de nadruk legt. De werkzaamheden zijn heel divers. Zo doe je regelmatig jurisprudentieonderzoek, schrijf je cliëntadviezen en memo’s voor op de site, maar mag je ook mee naar cliënten. Alles mag, niks moet (behalve het bijwonen van de vrijmibo).

Ik heb echt genoten van mijn tijd bij VPCA, ik heb veel geleerd en zou elke rechtenstudent die een beter beeld wil krijgen van de advocatuur aanraden om hier stage te lopen!

Dennis van Heusden

Top