Floor Buters

Werkstudent

In januari 2023 ben ik begonnen als werkstudent bij VPCA. Aangezien ik hier 2 dagen per week kon beginnen, was dit de ideale combinatie met het studeren. Tijdens mijn werkstudentschap heb ik mijn bachelor in Utrecht afgerond, en heb ik daarnaast de mogelijkheid gekregen om gedurende de vakantie meer dagen te werken en zo echt mee te kunnen draaien met het team.
Binnen VPCA hangt een hele prettige en laagdrempelige sfeer. Voor werkstudenten en student-stagiairs is biedt dit naar mijn mening een prettige omgeving om in (af en toe weliswaar korte tijd) heel veel te leren. Daarnaast zijn de advocaten binnen het kantoor gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden, waardoor studenten die in de oriënterende fase van hun opleiding meer praktijkervaring op willen doen bij VPCA goed terecht kunnen.

Wat ik bovendien waardvol heb gevonden, is dat mijn werkzaamheden altijd bestonden uit opdrachten waar ik iets mee bij kon dragen aan het werk van alle advocaten. Niet alleen is dit heel leerzaam, ook krijg je zo het gevoel dat je echt iets bijdraagt.

Samenvattend is een stage of werkstudentschap bij VPCA een goede eerste stap ter oriëntatie van een eventueel verdere carrière binnen de advocatuur!

Top