Lotte van Kessel

student-stagiaire maart - juni 2021

In het tussenjaar na het behalen van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid heb ik in de maanden maart, april, mei en juni 2021 stage mogen lopen bij Van Poppel Croonen Advocaten.

Gedurende mijn stage heb ik mij vooral bezig gehouden met het doen van literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Niet alleen heb ik mijn juridische kennis kunnen verbeteren tijdens deze maanden, ook mijn presentatie- en schrijfvaardigheden kwamen aan bod. Zo heb ik tweemaal een vakoverleg mogen presenteren en heb ik een Legal Update voor de website geschreven. Persoonlijk twijfelde ik nog over mijn masterkeuze, maar dankzij de kantoorbrede stage ben ik erachter gekomen dat mijn interesses ook in de praktijk aansluiten en heb ik zodoende een juiste keuze kunnen maken.

Daarnaast is de sfeer op kantoor erg prettig en is er altijd ruimte voor eigen initiatieven. De deur staat bij iedereen open, waardoor je gemakkelijk binnen kan lopen voor vragen. Aangezien het coronavirus een fysiek teamuitje helaas niet mogelijk maakte, werd er een gezellige online wijnproeverij georganiseerd waarbij het hele team aanwezig was.

De afgelopen vier maanden heb ik mij op persoonlijk zowel op juridisch gebied goed kunnen ontwikkelen. Ik heb het super naar mijn zin gehad en heb deze periode als leerzaam en uitdagend maar ook als gezellig ervaren. Ik zou iedere rechtenstudent die een kijkje in de praktijk wilt nemen een stage bij VPCA aanraden!

Top