ESG & Sustainability

Onze advocaten zijn toegewijd aan het helpen van onze cliënten bij het navigeren door de complexe juridische landschappen die gepaard gaan met kwesties omtrent ESG. Nieuwe wet- en regelgeving, technologische vooruitgang en veranderende sociaal-maatschappelijke normen creëren constant nieuwe uitdagingen en kansen op het gebied van ESG. Bedrijven moeten zich voortdurend aanpassen en innoveren om aan deze eisen te voldoen. Dit vraagt om flexibiliteit, proactief beleid en continue monitoring van ESG-risico's en kansen. Bij Van Poppel Croonen Advocaten begrijpen we de dynamiek van ESG en staan we klaar om onze cliënten te begeleiden door dit voortdurend veranderende rechtsgebied. Voorbeelden waar vragen over gesteld kunnen worden zijn de Wet verantwoord en duurzaam internationaal ondernemen en de Green Deal Duurzame Zorg.

Environmental
Wij kunnen bedrijven adviseren en begeleiden bij het implementeren van milieuvriendelijke praktijken en duurzaamheidsinitiatieven. Dit omvat het bieden van juridisch advies over naleving van milieuregelgeving, het opstellen van milieubeleidslijnen en het begeleiden van duurzaamheidsprojecten. Als juridisch adviseur en sparringspartner kunt u op ons rekenen, bijvoorbeeld bij de uitdagingen die de energietransitie met zich mee brengt maar ook het vertalen van duurzaamheidsdoelen naar de ‘normale’ bedrijfsvoering. Onze betrokkenheid gaat verder dan alleen juridisch advies; we streven ernaar om uw doelen te begrijpen en te ondersteunen bij het bereiken van een duurzame en verantwoorde toekomst. Door onze expertise in te zetten, kunnen we bedrijven helpen om milieubewust te opereren en een positieve impact op het milieu te creëren.

Social
Wij kunnen u voorzien van gedegen juridisch advies ten aanzien van een breed scala aan ESG-gerelateerde onderwerpen. Binnen ESG hebben wij onder andere expertise in arbeidsrechtelijke kwesties, zoals werknemersrechten, diversiteit en inclusie op de werkplek, en eerlijke handelspraktijken.

Governance
Onze advocaten kunnen u helpen bij het opstellen van beleid en procedures om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van sociale verantwoordelijkheid. Daarnaast bieden we begeleiding bij de ontwikkeling en implementatie van bestuursstructuren die rekening houden met ESG-factoren. We adviseren over naleving van regelgeving en helpen bij het opstellen van beleid en procedures voor verantwoord ondernemingsbestuur.

 

Wij zijn gespecialiseerd in dit rechtsgebied

Gijs van Poppel

Advocaat

Jasper Croonen

Advocaat • Mediator
Top